Jumaat, 5 Februari 2016

My New School!!

Assalammualaikum Blogger!

Aqish tahu yang aqish dah lama tak update. And aqish tahu tajuk aqish tu sound weird. I don't have idea.. Hu hu.. And for information, Aqish dah masuk sekolah!! Yeah!!

Sebelum aqish dapat masuk sekolah tu. Aqish lalui satu situation yang jarang orang dapat. Yang mana bukan mudah sebenarnya nak dapat kebenaran untuk masuk sekolah ikut kemudahan kita. Sebagai contoh, ni based on aqish sendiri. Pengalaman...

Sebelum ni Aqish pelajar maahad yang no basic academic. So Aqish x belajar academic start form 2. Form1 sempat belajar separuh je... So my mom kena pergi PPD for 3 time. First, gi isi borang. Second, dapat masuk Smkss. Selepas buat rayuan semua barulah dapat sekolah yg Aqish tengah menuntut ilmu sekarang ni..

 Bukan taknak masuk Smkss. Nak. Sekolah tupun  cantik.. But yang jadi masalahnya.. Satu, jauh sangat dari rumah. Dua, tak transport yang nak hantar and ambik aqish. Tiga, okey kita lupa sekejap pasal transport tu. If xde transport pon, ade asrama pon okey.. But tu bukan sekolah asrama, tu sekolah Smk. Manelah nak ade asrama.. Cikgu pulak bukan taknak bagi masuk. Cikgu kata start sekolah esok pon takpe. But masalah 2 tu jadi penghalang. Pihak sekolah tu tengah nak kurangkan kes ponteng. So if aqish masuk pun kalau xdatang masa jugak dikira ponteng. so xdapat lah nak laksanakan hasrat sekolah. That why my mom pergj PPD for the 3 time..

And taaaaadddaaaaa!!! I'm a student now!!

P/s → Aqish cerita ni bukan saja2 tau. Aqish nak sampaikan. Bukan senang nak senang. Bukan susah nak susah.. To All my friend yang sedang membaca coretan ini yang masih bergelar student. Tak kisah lah student Universiti ke sekolah ke. Plss niat dalam diri masing2 untuk jadi the best student. X jadi best student jadi good student pon okey. Biar cikgu2 bangga dapat mengajar kita. Kita pulak study smart bukan study hard..

Lastly. Tolong doakan aqish sebab awal bulan 3 ni aqish ade exam.. Tu je coretan aqish kali ni.. Annyonghe-gaseyo! Luv u.